ANKARA (AA) – Başkentte "9. Erzurum Günleri" fuarı açıldı.
Altınpark Fuar Alanı'nda düzenlenen fuarda, Erzurum'a ait yöresel lezzetlerden cağ kebabı, Erzurum balı, İspir fasulyesi ve kadayıf dolması gibi lezzetler, Başkentlilere sunuldu.
Fuarda standı bulunan organik, sertifikalı çiçek balı üreticisi Vahit Özden, Aşkale'deki 2 bin 500 rakımlı Kop Dağı'nda ürettikleri balda, katkı maddesi bulana 50 bin lira ödül vereceğini söyledi.
Hakiki balın uzun süre beklediğinde granüle olacağını ve 3 bin yıl bozulmayarak tüketilebildiğini vurgulayan Özden, evde uzun süre bekleyen balın halk tarafından kullanılmayarak atılmasının yanlış olduğunu, tüketilen balın 1 yılda şekerlenmiyorsa gerçek bal olmayacağını aktardı.
– "Derman" hastalıklara şifa oluyor
Cağ kebabı üreticisi Selami Durmuş, Ankaralıların cağ kebabına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Bu yıl fuarda her reyonda 1 tona yakın satış beklediklerini ifade eden Durmuş, tüm Başkentlileri fuara davet etti.
Derya Özdoğan da arı sütü, polen ve çörek otunun da aralarında bulunduğu 7 çeşit malzemeden karıştırılarak elde edilen "Derman Macunu"nu tanıttı.
Özdoğan, macunun ağız yaralarına, bağışıklığa, boğaz enfeksiyonlarına, idrar yolu enfeksiyonuna ve gribal enfeksiyona iyi geldiğini, vücut direncini artırdığını belirtti.
Fuar, pazar gününe kadar devam edecek.