Yenileniyor
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • K.Maraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
--
--
--
--
Son Dakika Haberler

Brunei'de “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri düzenlendi50 defa okundu

kategorisinde, 08 Haz 2022 - 16:01 tarihinde yayınlandı
Brunei'de “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri düzenlendi

KUALA LUMPUR (AA) – Brunei Darüsselam'ın başkenti Bandar Seri Begavan'da, "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan hafta dolayısıyla Brunei Darüsselam Büyükelçiliğince kahvaltı, uygulamalı mutfak eğitimi ve akşam yemeği etkinlikleri tertip edildi.

Türk şeflerinin hazırladığı kısır, yaprak sarması, tulumba tatlısının da aralarında bulunduğu Türk mutfağına ait lezzetler, etkinliğe katılan ziyaretçilere ikram edildi.

Türkiye’nin Bandar Seri Begavan Büyükelçisi Hamit Ersoy, "Seyahat etmeyi çok seven Brunei Darüsselam vatandaşlarının Türkiye ve özellikle de Kapadokya ilgisi Büyükelçiliğimiz çalışanları için en büyük motivasyon kaynağımız. Kebabımızı ve baklavamızı dillerinden düşürmeyen Bruneililerin rezervsiz Türkiye dostluğu ilişkilerimizi daha ileriye taşımak için en büyük güç kaynağımız." ifadesini kullandı.

Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde Büyükelçilik olarak deneyimli şeflerin gözetiminde bir atölye düzenlediklerini anlatan Ersoy, şunları kaydetti:

"Sosyal medya takipçilerimiz arasından seçtiğimiz 10 gönüllüye yaprak sarması, kısır ve tulumba tatlısı yapmayı gösterdik. Dünya Kahvaltı Günü vesilesiyle zengin ve göz dolduran kahvaltımızı misafirlerimizle paylaştık. Baklava ve simit gibi lezzetlerimize de Brunei’deki mukim bütün büyükelçiler ve dışişleri çalışanlarının gösterdiği büyük ilgiden memnuniyet duyduk."

Haber Editörü : Tüm Yazıları
YORUM YAZ