Yenileniyor
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • K.Maraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
--
--
--
--
Son Dakika Haberler

Kırıkkale'de “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri başladı41 defa okundu

kategorisinde, 23 May 2022 - 17:00 tarihinde yayınlandı
Kırıkkale'de “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri başladı

KIRIKKALE (AA) – Kırıkkale'de "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası", Kırıkkale Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen etkinliklerle başladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Türkiye Aşçılar Pastacılar Birliği Kırıkkale İl Temsilcisi Hüseyin Şipal, Türk mutfağının önemsenmesi gerektiğini söyledi.

Her zaman geleneksel ve yöresel Türk mutfağını vurgulamaya çalıştıklarını belirten Şipal, "Türk mutfağının bilinmesini istiyoruz. Çok güzel bir mutfağımız var." dedi.

Kırıkkale Belediyesi yemekhanesinde, Türk mutfağı kitabından seçilen bazı yemekler hazırlanarak ikram edildi.

Aşçı Mecit Şaşmaz, gazetecilere, atalarının tarlada veya bahçede yetiştirdikleri ürünlerle yemek yaptıklarını belirterek, Türk mutfağındaki yemeklerin tarladan sofraya ürünler olduğunu ifade etti.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
YORUM YAZ