Yenileniyor
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • K.Maraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
--
--
--
--
Son Dakika Haberler

Arjantinliler zeytinyağlı yaprak sarması için kolları sıvadı86 defa okundu

kategorisinde, 22 Ara 2022 - 13:01 tarihinde yayınlandı
Arjantinliler zeytinyağlı yaprak sarması için kolları sıvadı

BUENOS AIRES (AA) – Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) düzenlenen Türk Mutfağı Atölyesi'ne katılan Arjantinliler, zeytinyağlı yaprak sarması yaptı.

Buenos Aires YEE'de 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü ile başlayan gastronomi etkinliklerinin sonuncusunda, Türk mutfağının önemli lezzetlerinden zeytinyağlı yaprak sarması Arjantinlilere öğretildi.

Türk Kahvesi Günü ile başlayan, ardından kısır yapımıyla devam eden gastronomi atölyeleri serisi, zeytinyağlı yaprak sarmasının öğretilmesiyle sona erdi.

Yoğun ilginin gösterildiği etkinliklerde Türk kültürü meraklıları, Türk kahvesinin yapımını ile tarihini öğrendi ve zeytinyağlı yaprak sarması hazırladı.

Zeytinyağlı yaprak sarmasını püf noktalarına kadar öğrenen Arjantinliler, düzenlenen atölyeden memnun kaldıklarını belirtti.

YEE Buenos Aires Koordinatörü Aydın Bayat, Arjantin'de Türk mutfağına büyük bir ilginin olduğunu ifade ederek "Uzun süredir Türk mutfağı açılması konusunda yoğun bir talep vardı. Bu sebeple aralık itibarıyla Türk mutfağı atölyemizi gerçekleştiremeye başladık ve Arjantinlilere Türk mutfağını daha yakından tanıma fırsatı sunmuş olduk." dedi.

Arjantin halkının Türk mutfağına ilgisinin beklenenden fazla olduğunu belirten Bayat, "Bu atölyeler sayesinde, Arjantin halkının Türk mutfağına olan ilgisini gözlemleme fırsatı yakaladık. Mesela, baklava, mantı, sarma, pide gibi tatlara yoğun bir ilgi mevcut. Gelecek dönemde bu tür atölyelerle Arjantinlileri Türk mutfağıyla bir araya getirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Atölyeye katılan Belen, atölyeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Daha önce bu şekilde hiç yapmamıştım. Arjantin'in kuzeyinde Tucuman ve Santiago del Estero'da benim ailem bunu asma ve pazı yapraklarıyla etli yapıyorlar." dedi.

Yazılımcı Franco da ilk kez yaprak sarması yaptığını ve Arjantin mutfağında benzer bir şeyle karşılaşmadığını belirterek İtalyan büyükannesinin benzer yemekler yaptığını söyledi.

Yaprak sarması yapmayı eğlenceli bulan Candela da "Şu an biraz garip duruyor ama pratik yaparak daha güzel yapmayı umuyorum. Türk yemeği yediğimde çok beğenmiştim ve hep yapmak istemiştim, bu yüzden iyi bir deneyim oldu." diye konuştu.

Büyük bir özenle yaprak sarmalarını hazırlayan Arjantinliler daha sonra çay eşliğinde sarmanın tadını çıkardı.

Haber Editörü : Tüm Yazıları
YORUM YAZ