İSTANBUL (AA) – BERAD BÜYÜK – Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) Başkanı Birol Aydın, genç bir takıma sahip olmalarının kendilerine ileride avantaj sağlayacağını söyledi.
Federasyon olarak bu sene 20. yıllarını kutladıklarını hatırlatan Aydın, "TÖSSFED son yıllarda gerek kulüpleşme gerekse sporcu sayısı konusunda Türkiye'nin en fazla yol alan federasyonu. Her yıl kendi rekorlarımızı kırıyoruz. Federasyon tarihinde paralimpik oyunlarına hiç kota alarak gidilemedi. Wild card ile gittik. İlk kez 2020 yılında 4 tane sporcuyla A barajını geçtik. Bu tarihimizde bir ilk." ifadelerini kullandı.
Özel sporcular Esra Barak ve Mihriban Korkmaz'ın isme kota aldığını belirten Aydın, şunları kaydetti:
"Tabii ki bizim asıl amacımız kapalı kapılar ardında olan engellere umut olmak, ışık olmak. Burada Mihriban ve Esra'nın Avrupa şampiyonu olması, dünya şampiyonu olması Şırnak'taki bir ailenin engelli çocuğunu çıkarıp spor yaptırmasını sağlayacak. Bizim asıl amacımız bu. Şükürler olsun şu anda federasyonumuzun 81 ilde temsilciliği var. 630 kulübümüz var. 'Her engellinin yapacağı bir spor var' sloganıyla bütün engellilere ulaşıp spor yaptırmak istiyoruz. Çünkü spor normal insanlarda olduğu gibi engelli çocuklarda hayata tutunmanın ve hayata adapte olmanın en önemli adımı."
– "Dünyadaki sporcular yaşlandı ama bizim sporcularımızın hepsi genç"
Birol Aydın, bugüne kadar 217 madalya alarak rekor kırdıklarını ve milli marşı yurt dışında 64 kez dinlettiklerini aktardı.
Özel sporcuların öz güvenlerini spor sayesinde kazanıp engelleri aştığını vurgulayan Aydın, "Türk Milli Takımı dünyanın en genç milli takımı. Fransa'da düzenlenen VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda da sporcularımız ülkelerine madalyalarla dönecekler. Bundan sonra da gerek Tokyo'da gerek daha sonraki paralimpik oyunlarda Türk sporcular parlayacak." değerlendirmesinde bulundu.
Aydın, "Paralimpik oyunlarda özel sporcuların çok az madalya şansı var. Dünyadaki bütün özel sporcular için aynı şekilde. 120 tane madalya dağıtılıyor sadece. Diğer engellilere bin madalya varken bize 120 madalya veriliyor. Ama buna rağmen İnşallah Tokyo'da da 1 madalya alıp önümüzdeki paralimpik oyunlarda ise mutlaka 1 altın madalya alacağız ve kürsüyü göreceğiz. Dünyadaki sporcular yaşlandı ama bizim sporcularımızın hepsi genç." şeklinde görüş belirtti.
Olimpiyatların ertelenmesini ve salgın dönemindeki çalışmalarını değerlendiren Aydın, "Biz, sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katkısıyla olimpiyatların ertelenmesini avantaja çevirdik. Salgın döneminde milli takımın çalışmalarını hiç aksatmadık. İşte 15 gün önce Dubai'de düzenlenen şampiyonada 4 kota alarak salgın dönemini çok iyi değerlendirdiğimizi gösterdik. İnşallah Tokyo Paralimpik Oyunları'ndan da iyi bir dereceyle döneceğiz." diye konuştu.
– "Türkiye'de en büyük gönüllü ordusuyla çalışan federasyonuz"
Birol Aydın, 20 yıldır TÖSSFED'de bir çok farklı kademelerde çalıştığını ve 8 yıldır başkanlık yaptığını söyledi.
Federasyonda aile gibi çalıştıklarını anlatan Aydın, "Çok güçlü bir aileyiz ve gönüllü bir orduyla çalışıyoruz. Bizim antrenörümüz gönüllüdür, masörümüz gönüllüdür, kulüp başkanları ve yönetim hepsi gönüllü. Bizde ücret alarak çalışan kimse yok. Ben buraya gönüllü ordusu diyorum. Türkiye'de en büyük gönüllü ordusuyla çalışan federasyonuz. Çocuklarla da abi kardeş gibiyiz. Çünkü onlarla 24 saat beraberiz. Burası güçlü, engelleri aşmış bir aile." diyerek sözlerini tamamladı.